Κοσμοσυρροή στον εορτασμό του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας στα Βάγια-ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Με ιδιαίτερη ευλάβεια και πάρα πολύ κόσμο, ο οποίος κατέκλεισε τον ΙΝ Αγίας Τριάδας στα Βάγια, όπου τελέσθηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών,Λεβαδείας και Αυλίδος,κ.Γεωργίου

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΒΑΓΙΩΝ

Η Εορτή της Αγίας Τριάδος στα Βάγια.

 Εορτάσαμε και φέτος με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και την προσευχόμενη παρουσία παρά πολλών πιστών  την Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος , όπου εορτάζει πανηγυρικώς την Ετήσια Πανήγυρη του  ο Ι.Ν.Αγίας Τριάδος Βαγίων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανήμερα της Πεντηκοστής  το πρωί τελέσθηκαν η Θ.Λειτουργια και ο Εσπερινός της Γονυκλισίας  , ενώ το απόγευμα  τελέσθηκε Μέγας   Εσπερινός με αρτοκλασία ,χοροστατουντος του Σεβ.Ποιμενάρχου μας κ.Γεωργίου και Θείο Κήρυγμα από τον Παν.Αρχιμ. Πολύκαρπο Κάστιζα Προιστάμενο του Ι.Ν Αγίου Ανδρεα Άνω Πατησίων,  ακολούθησε η Λιτάνευση  της  Ιεράς Εικόνος της Αγίας Τριάδος  .

 Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος  τελέσθηκε Ιερατικό Συλλείτουργο  με αρτοκλασία και Θ. Κήρυγμα από τον Παν.Καθηγούμενο της Ι.Μ Σαγματά π.Παίσιο.

Το απόγευμα τελέσθηκε ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η ακολουθία των Χαιρετισμών της Αγίας Τριάδος με την παρουσία πιστών από τις Ενορία της Αγίων Θεοδώρων Θηβών.

Στις Ι.Ακολουθίες συμμετείχαν πολλοί Κληρικοί της Επαρχίας μας και από την Αρχιεπισκοπή Αθηνων, Μητρόπολη Κηφισιάς, Μητρόπολη Χαλκίδος ,  ο Αντιπεριφερειαρχης Βοιωτίας    , ο Δήμαρχος Θηβαίων   ,εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, Βουλευτές και πολιτευτές  ,Δημοτικοί και Περιφερειακοί  Σύμβουλοι της Περιφέρειας ,του Δήμου,του Στρατού,της Αστυνομίας, Συλλόγων και πλήθος φιλόθεων και φιλάγιων πιστών που προσήλθαν να λάβουν την Ευλογία της Αγίας Τριάδος.

Ιδιαιτέρως ευχαριστίες   προς την Φιλαρμονική Μουσική του Δήμου Θηβαίων κ που πλαισίωσαν την Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αγίας Τριάδος .

Τον Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής  Διεύθυνσης Βοιωτίας Ηλία Μπακούμη    και την ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ Λιβαδειας ( τον Λουκά ,τον Παναγιώτη) που  μερίμνησαν για τα μέτρα ασφαλείας και πλαισίωσαν τιμητικός την λιτάνευση.

Την Κυρία Δήμητρα Παντελοπούλου χοροδιδάσκαλο για τα κορίτσια των χορευτικών  που πλαισίωσαν με παραδοσιακές στολές την λιτάνευση .

τον Πρωτοψαλτη του Καθεδρικού Ναου Παμμ. Ταξιαρχων Περιστερίου Κων.Μωραίτη   με του λοιπους  Ιεροψάλτες που λάμπρυναν τα Ιερά Αναλόγια της Εορτής μας

Ευχαριστούμε τον κ.Δημήτρη Παπαθεοδοσίου και το permissos.gr, για την κάλυψη της Ι. Πανηγύρεώς μας.

Χρόνια Πολλά στα Βάγια

Δείτε βίντεο,φωτογραφίες

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Σχετικά

Αφήστε ένα σχόλιο